De nieuwe hondenloopband DE DOGMILLS SLATMILL

Er is vanaf nu een nieuwe model van Dogmills.

Een hondenloopband die voorzien is van de beste materialen en afstelling zodat deze soepel loopt en een leven lang meegaat zonder onderhoud!

DE DOGMILLS SLATMILL

Red Bones lagers – Composiet slats – Aluminium velgen 

Speciaal ontworpen om bij hoge snelheden een natuurlijke beweging te realiseren. De Dogmills Slatmill is een slatmill, speciaal ontwikkeld om een optimale weerstand te leveren zonder het vermogen te verliezen om in elke snelheid een volledig bewegingsbereik te bereiken

We zijn erg trots op dit eindresultaat  voor de kwaliteit die deze slatmill levert! 

De Dogmills Slatmill is er in twee formaten. 

Dogmills Slatmill Mini 1250x300mm

Dogmills Slatmill Standaard 1600x300mm

DOGMILLS HIGH-SPEED

Vanaf nu kun je in onze webshop voor de optie High-speed kiezen.

Als je voor de Dogmills High-speed optie kiest Krijg je in plaats van de standaard lagers Red Bones lagers

Deze Red Bones lagers zijn hoog kwalitatieve hoge snelheid lagers die minder wrijvingsweerstand hebben.

De Dogmills High-speed optie zorgt ervoor dat er hoge snelheden kunnen worden behaald en kan als optie bij veel modellen in de webshop worden gekozen.

Bekijk hier onze modellen!

Wat is het verschil tussen een Treadmill, Slatmill of een Carpetmill?

Wat is het verschil tussen een Treadmill, Slatmill of een Carpetmill?

Treadmill:

  • Lichte weerstand
  • Hardhout/kunststof slats
  • Voor elke hond geschikt
Onze Dogmills Treadmills zijn onaangedreven, de hond drijft de band die van kunststof of hardhout is zelf aan. Deze band loopt aan de zijkanten op lagers. De band heeft een lichte weerstand. Het is als ware een fitnessapparaat voor honden. Perfect voor spieropbouw en/of revalidatie.
We hebben verschillende modellen en formaten treadmills voor elke hond geschikt.

Dogmills Treadmills:

Nano/Mini/Standard/Large/Pro

Slatmill:

  • Hoge snelheid lagers
  • Hard kunststof slats
  • Loopt soepel
Onze Dogmills Slatmill is onaangedreven, de hond drijft de band die van kunststof is zelf aan.
Deze band loopt aan de zijkanten op speciale hoge snelheidslagers. De band heeft daardoor minimale weerstand en loopt zeer soepel. Daardoor kan de hond hoge snelheden behalen. De Dogmills Slatmill uitermate geschikt om je hond een flinke workout geven. Daardoor kun je met de Dogmills Slatmill je hond in shape krijgen in conditie en spierkracht.

Dogmills Slatmills:

Slatmill/Quinlent-Edition

Carpetmill:

  • Geluidloos
  • Licht in gewicht
  • Tapijt of PVC
Onze Dogmills Carpetmill is onaangedreven, de hond drijft het tapijt of PVC band zelf aan. Het brede loopvalk van 150x41cm is ideaal voor grote tot kleine honden. Het tapijt of PVC band zweeft boven het trespa loopvlak en maakt alleen contact als de hond loopt door druk van de poten. Daardoor is de Dogmills Carpetmill vrijwel geluidloos.
De Carpetmill van Dogmills kan worden ingezet bij revalidatie en/of blessures maar ook kan er perfect getraind worden aan conditie en/of spierkracht.

Dogmills Carpetmill:

Carpetmill

Bekijk hier al onze Treadmills/Slatmills/Carpetmill

Vaös zijn treadmill

Vaös zijn nieuw Dogmills treadmill van Hondenbloggers platform – The Dog Pen

www.thedogpen.nl

Na lang denken, sparen, wikken en wegen besloten een treadmill te gaan kopen. Een ontzettend mooie aanvulling op de trainingen die we al doen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht word is een treadmill niet voor luie eigenaren. Bij ons gaat de treadmill geen wandelingen vervangen maar juist zorgen dat we op een nog betere manier kunnen trainen.

Ik was opzoek naar een treadmill die alleen gaat draaien als de hond zelf loopt. De hond kan zelf het tempo bepalen en kan zelf bepalen wanneer te stoppen. Hierdoor zal de hond ook alleen lopen als hij het graag doet en dwingen gaat niet. Ik vind het zelf ontzettend belangrijk dat de honden het trainen ook leuk vinden en wil ze absoluut niet dwingen. Het aanleren van het lopen op de treadmill pakken we dan ook op een positieve manier aan.

Een nieuwe of tweedehands ?

Ook hierover heb ik een tijdje moeten denken. Ik wilde uiteindelijk gaan voor een tweedehands treadmill maar ik kwam erachter dat, dat vrij moeilijk ging worden. Marktplaats in de gaten houden maar steeds als er iets op stond was het veel te ver rijden. De andere kant van Nederland vond ik toch wat te gek om een treadmill te gaan bekijken. Toen heb ik het een tijdje laten rusten maar deze zomer begon het toch wel weer te kriebelen. Weer marktplaats in de gaten gehouden maar helaas kwam er niets voorbij voor ons.

Toen besloot ik enkele bedrijven te mailen of zij niet een tweedehands treadmill hadden. Helaas, ook dat liep op niks uit. Tot ik contact op nam met Dogmills.

tredmill hond

Dogmills

Ik had een mail gestuurd met de vraag of zij misschien een tweedehands treadmill hadden. Na mailcontact over en weer hebben zij mij super goed kunnen adviseren. Ik heb toen besloten een nieuwe treadmill aan te schaffen omdat het een investering voor jaren is.

De service was super goed en snel. Ze weten waar ze het over hebben en kunnen je goed adviseren over de grote en het materiaal van de treadmill.

Je kunt ook kiezen voor allerlei extra opties, zelfs een custom made treadmill is mogelijk. Ik heb gevraagd of het logo eraf kon. Ik wil uiteindelijk een eigen logo plaatsen. Dit was mogelijk en hopelijk komt er snel een eigen logo op.

De treadmill zou binnen twee weken na bestelling geleverd worden en dat is ook super gegaan. Het werd op tijd aangegeven wanneer de treadmill geleverd zou worden. Ik gebeld door het koeriersbedrijf dat ze er binnen een half uur zouden zijn. De levering verliep dus ook hartstikke soepel.

Wij zijn ontzettend blij met onze aankoop en mochten jullie opzoek zijn naar een treadmill raden wij Dogmills zeker aan! In een van de volgende blogs gaan we het hebben over hoe we de treadmill zijn gaan gebruiken. Welke stappen wij hebben genomen om te zorgen dat de honden vol zelfvertrouwen en plezier op de treadmill lopen.

Wil jij net zoals Vaös ook een loopband met goede service en garantie?

Klik hier voor onze loopbanden

NIEUW, DE STILSTE LOOPBAND VOOR HONDEN DIE ER IS!

De Dogmills Carpetmill onderscheid zich van alle andere loopbanden voor honden.

Het grootste verschil is het geluid. Slechts maximaal 55 decibel!

De Carpetmill van Dogmills is qua geluid te vergelijken met een loopband die in elke sportschool te vinden is.

Door gebruik te maken van een speciale pvc loopband en het aluminium frame is de Dogmills Carpetmill zeer gemakkelijk te reinigen.

Het grote loopvlak van 1500×410 mm maakt het mogelijk om verschillende rassen op de Carpetmill te laten trainen of revalideren.

Bestel de Dogmills Carpetmill hier!

Dogmills Trackmill

Veel van onze klanten zijn erg enthousiast over het gemak waarmee je de nieuwe Dogmills Trackmill kunt opzetten of weer opbergen. De solide koffer waarin de accu zich bevindt is tevens het opberg vak voor de motor, oplader, kabels, lijn, grondpennen en drukschakelaar. De compacte bijgeleverde Dogmills tas is perfect om simpel en snel jouw Trackmill mee te kunnen nemen en/of op te bergen.

Continue reading

Custom made hondenloopbanden

We maken ook Custom made loopbanden voor honden.

Deze klant wil zijn honden tegelijkertijd een goede workout bieden. We bouwde voor hem twee loopbanden in 1 frame.

Heb jij ook speciale eisen voor jou hondenloopband?

Laat het ons weten en we bouwen jou ultime loopband.

Neem contact op via ons contactformulier.

Nieuw De Dogmills Quinlent-edition!

Deze Quinlent-edition van Dogmills is speciaal ontwikkeld samen met Quinlent. Speciaal ontworpen om bij hoge snelheden een natuurlijke beweging te realiseren.

De Dogmills Quinlent-edition is een slatmill speciaal ontwikkeld om een ​​optimale weerstand te leveren zonder het vermogen te verliezen om in elke snelheid een volledig bewegingsbereik te bereiken voor de Staffordshire Bull Terrier en kleinere pitbulls.

Voor De Amerikaanse staffordshire terriër is er de mogelijkheid om te kiezen voor een groter loopvlak van 1700x370mm.

We zijn erg trots op dit eindresultaat en het verdient de naam Dogmills Quinlent-editie voor de kwaliteit die deze slatmill levert!

Door de speciale hoge snelheidslagers en nieuwste Dogmills aluminium velgen is de weerstand van de loopband perfect uitgebalanceerd.

Om dit resultaat te garanderen is dit model uitsluitend uitgevoerd in lichtgewicht hardhouten slats.

Deze hondenloopband is zo gebouwd, dat de beste kwaliteit in zijn klasse gegarandeerd is. In het eerste oogopslag is dit gelijk herkenbaar door zijn robuuste ontwerp. Het sterke aluminium lichtgewicht frame (roestvrij) heeft geen onderhoud nodig. Hij is fijn afgewerkt met veilige materialen, zodat jouw hond zich nergens aan kan bezeren.

12