Loopband voor honden

Het basisprincipe van een loopband voor honden is dat deze niet is aangedreven, de hond gaat vanzelf op de loopband lopen en drijft de loopband zelf aan. Omdat de hond zelf het tempo kan bepalen en de loopband met de hond meebeweegt maakt dit een veilige, natuurlijke beweging mogelijk. Je hond op een loopband laten lopen is daarom veel minder blessuregevoelig dan op een aangedreven loopband waar de hond gedwongen wordt om te lopen en de kans op ongelukken een stuk groter is. Een loopband voor honden zonder aandrijving is veilig omdat de hond zelf bepaalt hoe hard hij loopt.

Onze loopbanden voor honden worden voor verschillende doeleinden gebruikt, naast de dagelijkse activiteit is onze loopband perfect om uw hond te voorzien in zijn energiebehoefte. Ook is een loopband voor honden het perfecte trainingsinstrument op hoog tempo, of juist op een lager tempo. Een training van 10 minuten op de loopband staat ongeveer gelijk aan een stevige wandeling van 1 uur.

De eerste keer voor een hond op een loopband kan voor de hond onwennig zijn en daarom is het van groot belang dat dit spelenderwijs verloopt. Laat de hond bijvoorbeeld 5 keer per dag geleidelijk aan de loopband wennen in plaats van in één keer meteen de volledige training te doorlopen. Zolang de hond niet gedwongen wordt en het als leuk ervaart zal de hond vanzelf gaan lopen. Laat uw hond nooit alleen op de loopband lopen maar blijf erbij om te zien hoe de hond reageert. Al onze loopbanden voor honden worden met een panieksluiting geleverd. Mocht er onverhoopt iets gebeuren dan is deze sluiting met 1 beweging open en kan de hond veilig van de loopband afspringen.

Honden hebben beweging nodig om hun spieren en botten goed te laten ontwikkelen en om in conditie te blijven. Spieren kunnen door het lopen op een loopband voor honden worden getraind en laten herstellen na bijvoorbeeld een blessure. Dit geldt ook bij gewrichtsproblemen of bij het bestrijden van overgewicht.

Als een hond rent is dit een asymetrische beweging (de hond rent een beetje schuin) en kan dit eerder leiden tot overbelasting van bepaalde gewrichten of spieren, evenals veel plotseling wenden en keren. Bij het lopen op een loopband voor honden loopt de hond in een rechte lijn en dit is de gezondste bewegingsvorm voor een hond om in een topconditie te komen.

Meer weten over onze loopbanden voor honden? Bekijk alle modellen op deze pagina.