Hondenloopbanden

Haal het beste uit je hond! Onze hondenloopbanden maken een nauwkeurige gecontroleerde vorm van lichaamsbeweging mogelijk. De Dogmill kan ingezet worden na tal van orthopedische operaties, botbreuken, wervelkolom aandoeningen, artrose/artritis, gewrichtsproblemen, bij overgewicht en ter voorbereiding van een show of wedstrijd! Bekijk ook de informatie en hoe je het beste gebruik maakt van een loopband voor honden.

Weet je niet welke loopband je moet kiezen? Bekijk hier welk formaat loopband het beste past!

Waarom een Dogmills hondenloopband?

De hondenloopband van Dogmills is speciaal voor honden ontworpen, het wordt geheel op eigen spierkracht aangedreven en is dus niet elektrisch. Daardoor kan de hond zelf beslissen wanneer en hoe hard hij of zij wil lopen.

Verder is de loopband zo ontworpen dat er geen ongewenste druk op de gewrichten komt en de hond er niet af kan vallen. De hondenloopband van Dogmills wordt onder andere gebruikt door kennelhouders, revalidatiecentra, dierenartsen, fokkers, trainers van politie en leger en natuurlijk particuliere hondeneigenaren. Ook word de loopband van Dogmills gebruikt bij gedragstherapie.

Met behulp van een hondenloopband kan uw hond genieten van een doses plezierige, verantwoorde, uitdagende activiteit maar dan wel met een flinke tijdsbesparing voor u als baas!

De loopband is zo ontwikkeld dat het een echt fitnessapparaat is voor honden. De Dogmills hondenloopband heeft namelijk een weerstand, dat er voor zorgt dat de hond zijn spieren op een nog betere manier weet te prikkelen. Zo kan er op een verantwoorde en veilige manier worden getraind om zijn spiermassa aanzienlijk te kunnen vergroten. Ook door deze weerstand is het een extra uitdaging voor het uithoudingsvermogen. De conditie wordt stevig op de proef gesteld, deze zal in een razend tempo worden verbeterd.
Onze hondenloopbanden worden voor verschillende trainingsdoeleinden gebruikt. Naast het doelgericht trainen van speurhonden, reddingshonden, diensthonden en sporthonden is onze Dogmill een een fantastisch hulpmiddel. De hondenloopband van Dogmills wordt bij deze doelgroepen ingezet om meer “werklust” te ontwikkelen. Ook traint de hond zich op condensatievermogen, conditie en het bevordert het de spiermassa van de hond.

Na een operatie of blessure wordt de loopband ook ingezet als hulpmiddel bij revalidatie. Bij gewrichtsproblemen (artritis en andere gewrichtsproblemen) of overgewicht is de loopband van Dogmills een uitkomst. Doordat de hond gecontroleerd loopt op de loopband en zijn snelheid zelf kan bepalen, kan de hond zich niet overbelasten.

Uit onderzoek is gebleken dat gecontroleerde beweging beter is dan rust om het herstel te voorspoedigen.

Bij het ontwerp van onze treadmill is er rekening gehouden met afmeting en gewicht van alle hondenrassen.
Het loopvlak voor de hond heeft een afmeting van 1600×370 mm. Het bevestigingsframe is verstelbaar en kan naar voor en achter worden geplaatst. Voor de kleinere hond hebben we ook een Dogmills mini in ons assortiment.

Als u de hondenloopband voor uw hond toch wat groter/kleiner wilt laten uitvoeren dan is dit natuurlijk mogelijk. We informeren u graag over de mogelijkheden. Als u hond op onze dogmill staat dat staat hij/zij veilig en stevig tussen het robuuste aluminium frame met daartussen goed afgewerkt acrylaat panelen.

De hondenloopband is fijn afgewerkt zodat uw hond zich nergens kan bezeren. Bij het gebruik van de hondenloopband van Dogmills kan u de hond op verschillende verstelbare bevestigingspunten veilig vastzetten zodat de hond bij hoge/lage snelheid nergens heen kan.

De realiteit is dat mensen werken, een gezin hebben en niet 24/7 de tijd hebben om de hond de aandacht en de activiteit te kunnen bieden die ze verdienen. Sommige honden hebben zoveel energie dat zelfs 2 uur per dag niet genoeg is. Een paar minuten op de loopband is te vergelijken met een actieve wandeling van bijna een uur.

Omdat de hond in deze korte tijd zoveel energie kwijt kan en zijn aandacht bij de bewegende band houd traint de hond zijn concentratievermogen en is het tevens een intensieve training. Die zonder dat u de deur uit hoeft kan worden uitgevoerd als het net begint te regenen. Wij zelf gebruiken onze eigen Dogmills al jaren in combinatie met de dagelijkse activiteiten van onze honden.